Tatvan

Tatvan'da Soğuk Havaların Gelmesiyle Soba Üretimi Başladı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba üreticileri ve tamirciler yoğun bir çalışma temposuna girdi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, soğuk hava etkisini göstermeye başlarken, kışa hazırlık kapsamında soba üreticileri ve tamirciler yoğun bir mesaiye başladı. Tatvan'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, sobalı evlerde yaşayan vatandaşlar, ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için soba alımları ve tamiratları için iş yerlerine yöneliyor.

Kış aylarında Bitlis'in sert kış koşulları göz önüne alındığında, soba kullanımı bölge halkı için vazgeçilmez bir ihtiyaç halini alıyor. Bu nedenle soba üreticileri ve tamirciler, kış mevsimi yaklaşırken yoğun bir çalışma dönemine giriş yapıyorlar.

Yaklaşık 60 yıldır soba satışı ve tamiratıyla uğraşan Alaattin Gücü, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte işlerinin yoğunlaştığını söyledi. Gücü, soba, soba kovası, boru gibi kışlık malzemelerin satışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, müşterilerden gelen sobaları tamir ettiklerini ve kırılan tuğlaların yerine yenilerini koyduklarını ifade etti.

Bitlis kışının çetin geçtiğini ve vatandaşların soba ile ısındığını söyleyen Gücü,

“Sonbahar ayındayız, kışa yaklaştık. Soba tamiri ve satışı yapıyoruz. Elimizde vatandaşların getirmiş olduğu sobalar var. Onları tamir ediyoruz, kırılan tuğlaların yerine yeni tuğlalar koyuyoruz. Bitlis, kışı çetin geçen bir memlekettir. Yaşlılar genelde doğal gazla ısınamadıkları için sobayı tercih ediyorlar. Bayağı bir yoğunluk var” şeklinde konuştu.