Tatvan

Tatvan'da Vatandaşlar, Soğuk Kışa Hazırlık Olarak Çatı Onarımlarını Sürdürüyor

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli köyünde yaşayan vatandaşlar, uzmanların bu kışın son derece soğuk geçeceği uyarısının ardından evlerinin çatılarını onarıp güçlendirerek kışa hazırlık yapıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli köyünde yaşayan vatandaşlar, uzmanların bu kışın son derece soğuk geçeceği yönündeki uyarılarına karşılık evlerinin çatılarını onarıp güçlendirmek için çalışmalara hız verdiler. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Köy sakinleri, karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı tedbir almak ve kışın etkilerini en aza indirmek amacıyla evlerinin çatılarını özenle onarıp güçlendiriyorlar. El birliğiyle çalışan köylüler, çatıları uçmaması için ek tedbirler alıyor, özellikle tellerle çatıları sabitliyorlar.

Vatandaşlar, kar yağışının başlaması ve dağları beyazlatmasıyla birlikte kış hazırlıklarına daha da hız verdiklerini ifade ediyorlar

Kış aylarının Bitlis için özellikle çetin geçtiğini belirten Enes Tarlan,

“Kış aylarına sayılı günler kaldı. Bizler de evlerimizin çatılarını onardık. Maksadımız kışın mağdur olmamak. Zira Bitlis’in kışı çok soğuk oluyor ve bizlerde çatılarımızı onarıp bir nebzede olsa soğuktan korunmak istedik. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.