Tatvan

Tatvanlı Kadınlar Kurslarda Meslek Öğreniyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen meslek kurslarına katılan kadınlar, becerilerini geliştirerek meslek öğreniyor.

Belediye tarafından Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nde düzenlenen filografi, kokulu taş, ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarım, örgü, çini seramik, dikiş ve nakış kursları, katılımcılara geniş bir yelpazede meslek öğrenme imkanı sunuyor. Anadolu haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kurslara katılan kadınlar, hem el becerilerini geliştiriyor hem de ürettikleri ürünleri Emek Bahçesi Mağazası'nda satarak gelir elde ediyor.

Usta öğretici Gülay Çetin, 18 kursta mesleki dersler verdiklerini söyledi.
Kurslardan 300 kursiyerin faydalandığını belirten Çetin, "Burada kursiyerlerin hazırladığı ürünleri, belediye bünyesindeki Emek Bahçesi Mağazası'nda satışa sunuyoruz. Bu, çok güzel bir hizmet. Kadınlar burada çevre ediniyor, sosyalleşiyor, kendilerini sanat ve elişi konusunda geliştiriyorlar. Spor salonundan faydalanıyorlar ve aynı zamanda maddi imkan elde etmiş oluyorlar." dedi.

Kursiyerlerden Songül Yürek de "İki aydır buradaki kursa katılıyorum. İki kızımla buraya geliyorum. El emeği ve göz nuru ürünler hazırlıyorum. Ortam çok güzel, hiç sıkılmıyoruz. Hazırladığımız ürünleri satışa sunabiliyoruz. Buranın kurulmasında ve kursların açılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.