Dünya

Temizlikçi sigortayı kapatınca 20 yıllık araştırma yok oldu...

ABD'nin New York eyaletinin Troy şehrindeki üniversitede temizlik işçisinin, alarm sesini kesmek için sigortayı kapatması sebebiyle laboratuvardaki 20 yıllık araştırmanın yok olduğu belirlendi...

Özel bir araştırma üniversitesi olan Rensselaer Polytechnic Institute, 2020'de meydana gelen "laboratuvar kazası" sonrasında, çalışanına uygun eğitim vermediği gerekçesiyle temizlik şirketine dava açıldığı bildirildi.

Üniversitenin avukatları, dava dilekçesinde, -80 santigrat derecede saklanması gereken numunelerin, temizlikçinin müdahalesi sonucunda kurtarılamaz hale geldiğini ve bu durumun 1 milyon dolarlık bir zarara neden olduğunu iddia etti.

20 yıllık fotosentez araştırması

Profesör K.V. Lakshmi liderliğinde yürütülen 20 yıllık fotosentez araştırmasının, güneş panellerinin geliştirilmesinde çığır açıcı olabileceği belirtildi.

2020'deki olayda, numune dolabının alarm vermesi üzerine tamirci çağrıldığı, ancak COVID-19 salgını nedeniyle randevunun bir hafta sonraya alındığı ifade edildi.

Araştırma ekibi, bu süre zarfında laboratuvarın temizlenmesine ihtiyaç olmadığına dair notlar bıraktıklarını ve alarmın nasıl kapatılacağı konusunda talimatlar verdiklerini, ancak arızanın baş göstermesinden dört gün sonra laboratuvara geldiklerinde dolabın sigortasının kapatıldığını fark ettiklerini belirtti.

Temizlik işçisiyle yapılan görüşmede, çalışanın "rahatsız edici" bir ses duyduğunu ve yanlış bir şey yaptığına inanmadığını ifade ettiği aktarıldı.