Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, torba yasanın ilk maddesini açıkladı! Ehliyet affı, prim düzenlemesi...

Milyonlarca kişi tarafından heyecan ile beklenen torba yasa, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, torba yasanın ilk maddesinin belirlenmiş olduğunu bildirdi.

Yurt içinde ve küresel çapta yaşanan birtakım gelişmelerin ekonomi piyasalarını etkilemeye devam ettiği şu günlerde, gündelik hayat şartları da iyiden iyiye ağırlaşmaya başladı. Bu noktada yetkililerin yeni dönem maaşlarına yönelik verecek oldukları artırım kararları her zamankinden fazla merak edilirken gelecek dönemi direkt olarak etkileyecek olan torba yasa da gündemden düşmemeye başladı.

Ekim ayında Meclis’e geleceği tahmin edilen ancak halen hazırlık aşamasında olduğu öğrenilen torba yasa, milyonlarca vatandaş tarafından yakın takip altına alındı. Yasa kapsamında hangi maddelerin masaya yatırılacak olduğu, maaşları etkileyecek bir gelişmenin yaşanıp yaşanmayacağı merak edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, milyonları ilgilendiren önemli bilgilendirmeler yaptı.

İLK MADDE İLE İLGİLİ KONUŞTU

Yeni torbada nelerin yer alacağı birçok kişi tarafından merak edilirken kulislerden de konuya yönelik çeşitli iddialar yükselmeye başladı. Şu an için yalnızca iddia düzeyinde olan başlıkların doğruluğu araştırılırken yetkili isimden konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. EYT’de kademeye takılanlar, taşeron kadrosu, TYP işçileri, Bağ- KUR prim düzenlemesi, ehliyet affı ve daha pek çok konu başlığını içereceği tahmin edilen yasa ile ilgili konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilk maddeyi işaret etti.

Başta araç alım satımları olmak üzere çok çeşitli alanlarda haksız kazancı engellemek amacı ile yeni uygulamalar üzerinde çalıştıklarını belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, torba yasa ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Piyasa denetimleri, piyasa gözetimi, haksız fahiş fiyat uygulamaları, stokçuluk gibi uygulamaları devlet olarak denetliyoruz. Bunları yapanlara ağır cezalar uyguluyoruz. Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli şekilde artırılacaktır.”

TORBA YASA NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?

Ehliyet affından Bağ- KUR prim düzenlemesine kadar pek çok başlığı kapsayacağı tahmin edilen torba yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği de merak konusu oldu. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan uzmanlar, refah payını da kapsayacağı tahmin edilen yeni torba yasanın önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi