Güncel

Trafoları Sökmek İsteyen Dicle Elektrik Ekibine Saldırı

Şanlıurfa'da elektrik borcu nedeniyle trafolarına el konulmasına karar verilen aboneler, Dicle Elektrik saha ekiplerine taşlı saldırıda bulundu.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı İncirağacı ve Güvenli mahallelerinde, toplam borcu 13 milyon lirayı aşan 6 abone, elektrik borçlarını ödememesi nedeniyle trafolarının kapatılmasına karar verildi. Dicle Elektrik şirketi, bu borçlarını tahsil etmek ve trafoları devralmak üzere bölgeye saha ekiplerini gönderdi.

7 Şüpheli Gözaltına alındı

Ancak, saha ekipleri trafoları devralma girişiminde bulunduğunda, borçlu abonelerin taşlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda ekiplere zarar verildi ve araçlara hasar verildi. Saldırıya engel olmak için jandarma ekibi de bölgeye sevk edildi ve 7 şüpheli gözaltına alındı.

13 Adet Kaçak Trafo Tespit edildi

Olayın ardından aynı bölgede kayıt dışı kullanıldığı tespit edilen trafoların tespiti için drone ile bir kontrol gerçekleştirildi. Bu kontrolde, toplamda 1990 kVA gücünde olan 13 adet kayıt dışı trafo daha tespit edildi. Trafoların traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlendiği belirlendi.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak kaçak elektrik kullanımına izin verilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, kayıt dışı elektrik kullanımının şebekeleri ciddi şekilde tahrip ettiği ve bu tür kullanımların engellenmesi için saha ekiplerinin yanı sıra dronlarla denetimlerin süreceği belirtildi. Abonelere, kaçak kullanımdan vazgeçmeleri çağrısı da yapıldı.