Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen bir mitingde silahlı saldırıya maruz kaldı. Trump'ın kürsüde konuşması sırasında yaklaşık 7 el silah sesi duyuldu ve kurşunların biri Trump'ın sağ kulağına isabet etti. Olayın ardından korumalar hızla müdahale ederek Trump'ı güvenli bir alana taşıdı.

Trump, Saldırıyı Kınadı ve Teşekkür Etti

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak güvenlik güçlerine teşekkür etti ve hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı diledi. Ayrıca, saldırganın da öldürüldüğünü belirtti.

A A 20240713 35135176 35135168 A B D D E B A S K A N A D A Y I T R U M P S E C I M M I T I N G I S I R A S I N D A D U Y U L A N P A T L A M A S E S L E R I S O N R A S I Y A R A L A N D I

Cristiano Ronaldo Futbol Tarihine Geçti: 900. Golünü Attı Cristiano Ronaldo Futbol Tarihine Geçti: 900. Golünü Attı

ABD Gizli Servisi ve yerel güvenlik yetkilileri, saldırının miting alanının dışından gerçekleştirildiğini ve saldırganın kimliğinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. FBI, olayın bir suikast girişimi olarak soruşturulduğunu duyurdu ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Trump Suiakst Goruntuleri Donald Trump Vuruldu Mu Son Dakika Saldiri Gelismeleri Zd7H Cover.jpg

Trump'a yönelik bu olay, ABD'de büyük yankı uyandırırken, New York'taki Trump Tower ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Trump destekçileri, olayın ardından Trump Tower önünde toplanarak desteklerini gösterdi.

A A 35135267

Yeni Proje 36 Pvd4Aa Picture 20240714 35135510

Muhabir: Mehtap Çelebi