Ekonomi

'Tüm Emekli Maaşları Değişiyor' İddialarına Yanıt Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, basında yer alan 'tüm emekli maaşları değişiyor' haberlerine yanıt vererek, bu iddiaları yalanladı. Bakanlık, emeklilerin maaşlarına yönelik yeni bir intibak düzenlemesi planlamadığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bazı basın ve medya kuruluşlarında yer alan 'tüm emeklilerin maaşları değişiyor' başlıklı haberlere karşı bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve emekli maaşlarına yönelik yeni bir intibak düzenlemesi planlamadığı vurgulandı.

İntibak Düzenlemesi İddiaları Yalanlandı

Açıklamada, 2 Kasım 2023 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlık bütçesi görüşmeleri sırasında Bakan Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak günümüze kadar emekli aylık miktarlarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemelerin belirtildiği ifade edildi. Konuşmada, 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı, ancak yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği şeklinde bir ifade yer almadığı belirtildi.

Dolayısıyla, bu haberde yer alan yeni intibak düzenlemesi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın böyle bir çalışma yapmadığı açıklamada belirtildi. Emeklilerin mevcut aylık düzenlemelerine devam edeceği vurgulanarak, söz konusu iddiaların yanlış olduğu net bir şekilde ifade edildi.