Valilik tarafından yapılan açıklamada, 7 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 21 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 gün süreyle, bazı önlemlerin alındığı belirtilerek, toplantı ve gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri, basın açıklamaları, açlık grevleri, çadır kurma ve stant açma gibi etkinliklerin yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, Cumhuriyet'in temel nitelikleri, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, provokasyonların ve toplumsal olayların engellenmesi amacıyla bu önlemlerin alındığı vurgulandı. Valilik ve Kaymakamlık makamlarının belirleyeceği uygun etkinliklerin kapsam dışında bırakıldığı da bildirildi.

Yasaklanan etkinlikler arasında, meydan, cadde, sokak, yol, park gibi umuma açık alanlarda miting, açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, protesto eylemi, insan zinciri oluşturma, halk kürsüleri şeklinde toplantılar, ses-yayın araçlarıyla yapılan sesli ve görsel faaliyetler, açlık grevi, çadır kurma, basın açıklamaları, stant açma, imza toplama, dilek feneri, balon uçurtma, dron, paramotor, planör ve benzeri hava faaliyetleri, anma törenleri, konserler, şenlikler, tiyatrolar, skeçler, sinevizyon gösterimleri, pandomim ve benzeri faaliyetler, meşale yakma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş asma, sticker yapıştırma gibi eylemler yer aldı.

Bu karar ile söz konusu etkinliklerin ve faaliyetlerin, kamusal kurumlar hariç olmak üzere yapılmasının yasaklandığı ifade edildi.

Editör: Mezher Yamaç