Tunceli'de Heyelan: Devasa Kaya Parçaları Yolu Kapattı

Tunceli'de etkili olan kar yağışının ardından Pülümür ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki karayolunda meydana gelen heyelan ve Tunceli-Ovacık karayoluna düşen devasa kaya parçaları, ulaşımda tehlike oluşturdu.

Tunceli'de son 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı, beraberinde heyelan ve devasa kaya düşmelerini getirdi. Pülümür ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, Tunceli-Ovacık karayoluna düşen dev kaya parçaları da ayrı bir tehlike oluşturdu.

Kısa sürede yol trafiğe açıldı

Karayolları ekipleri, Pülümür-Tunceli karayolundaki heyelan bölgesinde kapsamlı bir çalışma yürüterek yolun kısa sürede trafiğe açılmasını sağladı. Öte yandan Tunceli-Ovacık karayolundaki devasa kaya parçaları da karayolları ekipleri tarafından kaldırılarak yolun güvenli hale getirilmesi için çalışmalar gerçekleştirildi.

Her iki olayda da yoldan araç geçmemesi, olası bir faciayı önledi. Yetkililer, Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarını kullanacak sürücüleri heyelan ve kaya düşmesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.(İHA)