Bitlis

Turiste yapılan provakasyondur, Amaçları, Bitlis Turizme zarar vermek

Özel Haber Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız turiste Bitlis’te yapılan saldırı bir provakasyondur. Bitlis halkı misafirlere hoşgörülüdür. Şu ana kadar hiç bir turiste zarar vermemiştir. Amaç, Bitlis turizme zarar vermektir.

YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZDIR. FAİLİ YAKALAYIP EN BÜYÜK CEZA VERİLMELİDİR 

Bitlis şehri ve ilçeleri misafirperverdir. Bitlis şehri, Ahi evranın devamı olan bütün değerleri özümsemiş, hoşgörü ve misafirperverdir. 

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız turist, Bitlis’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan turistte saldıran Belki Bitlislide değildir. Daha kim olduğu belli değildir. 
 

OLAYIN FAİLİ BELLİ DEĞİL, TÜM BASIN HABERE BALIKLAMA ATLADI. 

Bisikletle dünya turuna çıkan 29 yaşındaki Fransız turist Albe Giovanngeli, Bitlis-Tatvan’daki ferbot iskelesinin yakınlarında kamp yaptığı sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Buraya dikkat edin, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi deniliyor. Bu kişi kimdir? 

Saldırı sırasında çıkan arbededen kaçan Giovanngeli, feribot güvenliğinden yardım istedi.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu konuda Bitlis valisi ve Bitlis Belediye başkanımıza çağrımızdır. Bitlis’in adı bir provakasyon/ provokatör yüzünde ismi çıkmamalıdır. 

Sayın valimiz ve Belediye başkanımızın, Bitlis il turizminin bu süreçte zarar görmesine izin vermeyeceklerine inanıyoruz.

İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir  ne kadar güvenli ise Bitlis’te o kadar güvenli olduğunu ve bu saldırının amacının Bitlis turizmini baltalamak olduğunu ve bizim hepimizin bu tür menfur saldırılarına karşı ortak bir işbirliği içerisinde olmamız gerektiğini konusunda Bitlis halkı hem fikirdir. 

Saldırının ardından olay yerinden kaçan saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

İnşallah güvenlik güçlerimiz, en kısa sürede provokatörü yakalayacaktır.