Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların sürdüğünü belirterek, bu ay toplam 3,8 milyar lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Türkiye Aile Destek Programı'nın yıl sonuna kadar uzatıldığını aktaran Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanamayan hanelerin de sadece gelir kriterine göre bu programa dahil edilebildiğini hatırlattı.

Fahiş fiyat uygulayan 400'e yakın özel okul cezalandırıldı Fahiş fiyat uygulayan 400'e yakın özel okul cezalandırıldı

Zf O Rt Dt Y0Yzhy I Wysx53W

Göktaş, bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar lira destek sağladıklarını ve hanelere her ay düzenli olarak destek vermeye devam ettiklerini belirtti. Bu ay, Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon haneye 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon haneye 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda 3,8 milyar lira ödeme yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA