Türkiye'de tavuk eti üretimi ağustos ayında dikkat çeken bir gelişme gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, ağustos ayında 203 bin 60 ton tavuk eti üretimi gerçekleştirildi. Bu rakam, yıllık bazda yüzde 5,9 azalma yaşansa da aylık bazda yüzde 4,2 artış gösterdi.

Tavuk Yumurtası Üretimi Artarken, Kesilen Tavuk Sayısı Azaldı

Tavuk yumurtası üretimi ise ağustosta aylık bazda yüzde 4,6 artarak dikkate değer bir yükseliş kaydetti. Geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,5 artış göstererek 1 milyar 759 milyon 864 bin tavuk yumurtası üretildi.

Ancak, aynı dönemde kesilen tavuk sayısı yıllık bazda yüzde 7,7 azalarak 111 milyon 780 bin adet olarak kayıtlara geçti. Hindi eti üretimi ise aynı dönemde yüzde 29,1 oranında azalarak 3 bin 920 ton oldu.

Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son! Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son!

Ocak-ağustos döneminde, tavuk yumurtası üretimi yüzde 4,2 artarken tavuk eti üretimi yüzde 4,6, kesilen tavuk sayısı yüzde 7,5 azalırken, hindi eti üretimi yüzde 11,9 oranında azaldı. Tavuk ürünleri sektöründeki bu değişiklikler, Türkiye'nin tarım ve gıda üretimindeki dinamiklerini yansıtmaktadır.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)