Güncel

Türkiye'de Vatandaşlık Alan Suriyeli Sayısı Açıklandı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de vatandaşlık verilen Suriyeli sayısının 238 bin 768 olduğunu açıkladı ve 2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiği iddialarını yalanladı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de Suriyelilere verilen vatandaşlık ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Bakanlık, çeşitli medya organlarında yer alan ve gerçek dışı olduğu belirtilen iddialara yanıt verdi. Açıklamada, Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilere verilen Türk vatandaşlıklarının sayısının 238 bin 768 olduğu ifade edildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu vatandaşların 134 bin 624'ünün reşit, 104 bin 144'ünün ise çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, yeni Kabine döneminde toplam 183 Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiği kaydedildi; bunlardan 101'i reşit, 82'si ise çocuk.

Açıklamada, bazı medya organlarında yer alan ve Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiği iddialarının tamamen asılsız olduğu vurgulandı. İçişleri Bakanlığı, gerçek dışı ve dezenformatif bilgilerin kamuoyunda tedirginlik yaratabileceğini belirterek, bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.