ÖZEL HABER - Bitlis Haber Genel yayın yönetmeni 

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Cumhuriyet tarihinin en uzun gecesi sayılabilecek darbe girişimi esnasında ülkenin dört bir yanında örnek bir milli duruş sergilendi. 
I M G 7818

Bitlis Özgüzeldere Spor’un Rakibi Belli Oldu Bitlis Özgüzeldere Spor’un Rakibi Belli Oldu

Detaylar haberimizde.

Bitlis halkı ülkesine sahip çıktı.

SAAT : 00:15 YER : Bitlis

15 Temmuz 2016 gecesi Bitlis'te devlet, ordu ve millet el ele verdi, darbe girişimini püskürtten Bismil halkı örnek bir direniş sergiledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka, "darbeye karşı direnin" çağrısı sonrası sokaklara çıkan Bitlis halkı ülkesine destek gösterileri yaptı. 

Bitlis halkı kent merkezinde toplandı 

Bitlis kent merkezi kapatılırken, emniyet ve valilik çevresinde polisler yoğun güvenlik önlemi aldı.

15 Temmuz gecesi darbeci 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, Bitlis Jandarma İl Komutanı Albay Mustafa Gezer'ı arayarak, sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirdiğini, görev yerlerinden ayrılmayarak emir ve talimatlarını beklemesini istedi. 

Bitlis Jandarma İl Komutanı Albay Mustafa Gezer ise, darbeci generalin talebini reddetti. 

Darbecilerin, vali ve emniyet müdürünü de tutuklama çabası boşa çıkarıldı. 

Bitlis halkının da desteğiyle darbe girişimi sona ererken, dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, eski kurmay başkanı Ercüment Takır, eski lojistik şube müdürlüğünden sorumlu binbaşı Akın Cellat, eski harekat ve eğitim şube müdürü yüzbaşı Halis Işıklı tutuklandı.

Türkiye zor bir süreçte geçti ama ülkesinini hainlere teslim etmedi. 
 

I M G 7817

Kaynak: Haber Merkezi