Güncel

Türkiye'nin Tüm Camilerinde Gazze İçin Bir Dua Zamanı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ilin camilerinde yarın Gazze için dua edileceğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze'deki trajediye dikkat çekerek, Türkiye'nin dört bir yanındaki camilerde toplu dua etmek üzere bir çağrıda bulundu. İLKHA haber ajansına göre, Erbaş, 81 ilin tüm camilerinde yarın akşam, yatsı namazı sonrasında Gazze'de yaşanan soykırıma karşı dua edileceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı: Gazze İçin Dua Günü Yarın Yatsı Namazında

Diyanet İşleri Başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Gazze için duaya duruyoruz. 5 Kasım Pazar (yarın) yatsı namazında ülkemizin tüm camilerinde Gazze’de soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimiz için hep birlikte dualar edeceğiz. Biz de yapılacak olan dua programına Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde katılacağız. Tüm kardeşlerimizi ülkemizin dört bir yanında yapılacak olan bu dualara katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu çağrı, Türkiye genelindeki camilerin bu önemli olaya dikkat çekmek ve dayanışma göstermek amacıyla bir araya gelmelerini teşvik etmektedir. Gazze'deki insanlar için dua etmek ve destek vermek amacıyla toplumun bir araya gelmesi beklenmektedir.