Güncel

Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın yolları ayrılıyor mu?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın partisine, "Sinan Oğan'la yollar ayrılabilir ancak iletişim devam edecek" dediğini öne sürdü.

Sinan Oğan, iki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Saygı Öztürk, Oğan'ın bu görüşmeyi yapacağı yere varana kadar Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a hiçbir şey söylemediğini belirterek, "Kahvaltıda, Oğan'ın bakanla yaptığı görüşmeden hiç söz etmemesi, sanki tesadüfen İstanbul'a gitmiş, Cumhurbaşkanı orada bulunduğu saatte aramış gibi bir hava doğurdu. Oğan, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeden sonra dün Özdağ ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı'nın kendilerini desteklemesini istediğini, Numan Kurtulmuş'un bugün-yarın Özdağ'ı ve kendisini ziyaret edeceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Öztürk'ün yazısına göre, Özdağ partisinin genel idare kurulu toplantısında, Oğan'la yollarının ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söyledi. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çeşitli kişilerin zorlaması sebebiyle Oğan'la görüşmek zorunda kaldığını, ancak kazanacak bir durum görmediği için Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise destekleri karşılığında herhangi bir şey vaat etmedi.