Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından düzenlenen 30. Bölge Tatbikatı, Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirildi. Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman illerinden gelen yaklaşık 200 kişilik UMKE ekipleri, Eruh İlçesi Demirciler köyü mevkiinde bir araya geldi.

Tatbikat, 2024 yılı UMKE Faaliyet Programı çerçevesinde, deprem ve muhtemel afet senaryolarına karşı hazırlık amacıyla tıbbi arama kurtarma, triaj ve koordinasyon eğitimleri içerdi. Ayrıca, çevre illerin UMKE ekipleri, AFAD, Jandarma ve Eruh Arama Kurtarma (ERKUT) ekipleri de tatbikata katıldı.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, tatbikat sırasında yaptığı konuşmada, "Bugün burada sağlık hizmetlerimizin önemli bir parçası olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin 30. Bölge Tatbikatı'nı gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sağlık altyapımızı güçlendirmek, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarımızı gözden geçirmek amacıyla düzenlediğimiz bu tatbikat bölgedeki sağlık koordinasyonunu pekiştirmek adına son derece önemlidir. Emeği geçen arkadaşlarımızın da emeklerinin yerini bulduğunu görerek memnuniyetimi ifade ediyorum" dedi.

Umke 30 Bolge Tatbikati Siirtte Yapildi

Batman’a Getirilen Dev Orkinos, Vatandaşların İlgi Odağı Oldu Batman’a Getirilen Dev Orkinos, Vatandaşların İlgi Odağı Oldu

Tatbikata Vali Kızılkaya'nın yanı sıra Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak Sağlık İl Müdürleri ile personelleri de katıldı.

Kaynak: İHA