Dünya

Umut Kervanı'ndan Gazze'ye Bebek Maması ve Bez Yardımı

Umut Kervanı, Gazze'deki insani kriz nedeniyle yüzlerce aileye bebek maması ve bez yardımı ulaştırdı.

Umut Kervanı, Gazze'de süregelen çatışmalar nedeniyle ciddi şekilde yardıma ihtiyaç duyan bölge halkına, bebek maması ve bez yardımı yaptı. Vakıf, savaşın zorlukları altında yaşam mücadelesi veren ve çoğu ailesini kaybetmiş bebeklere yönelik bu yardımlarla, temel besin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları, bölge halkının yaşamını derinden etkilerken, çocuklar bu durumdan en fazla etkilenen grupta yer alıyor. Umut Kervanı, anne sütü alamayan ve beslenme yetersizliği çeken bebekler için maması hızlı bir şekilde ulaştırarak, acil yardım sağlamaya devam ediyor.

Vakıf, saha ekipleri aracılığıyla yerel kuruluşlarla işbirliği yaparak, ihtiyaç sahibi aileleri belirleyip ulaştırdığı yardımlarla savaşın en masum mağdurları olan bebeklerin hayatta kalmalarına katkıda bulunuyor.

Umut Kervanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki insani krizin giderek derinleştiği ve yardımların sürekliliğinin sağlanması gerekiyor. Bu çerçevede özellikle bebeklerin sağlıklı büyümeleri ve yaşam mücadelesinde desteklenmeleri için daha fazla yardıma ihtiyaç var. Bebek maması desteği, yalnızca fiziksel gelişim açısından değil, aynı zamanda bölgenin geleceğini güvence altına almak adına da büyük bir öneme sahip," ifadesine yer verildi.

Bağışçılarının destekleriyle yardımlarını genişletmeyi hedefleyen Umut Kervanı, Gazze'deki insani kriz karşısında uluslararası toplumun da harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.