Bölge

Uyuşturucu Operasyonu: 7 Gözaltı

Bingöl'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alınırken, 8 kilo kubar esrar ve 4915 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Bingöl'de 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda toplam 7 şüpheli yakalandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesi, yasa dışı kenevir ekimi ve arama kaydı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, 16-17 Ekim 2024 tarihleri arasında uyuşturucu madde imal ve ticareti, yasa dışı kenevir ekiminin önlenmesi ve arama kaydı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 8 kilo kubar esrar maddesi, 4915 kök kenevir bitkisi, 2 adet av tüfeği ve “Hakaret” ile “Dolandırıcılık” suçundan arama kaydı bulunan 2 şahıs yakalanmış olup, söz konusu olaylarda yakalanan toplam 7 şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.