Altının ons fiyatının bu haftada 2017 dolar seviyesine kadar gerilediğini ifaden Memiş altın alacaklara perşembe gününe kadar almaları konusunda uyarılarda bulunduğu ifade etti. Dünkü Amerikan enflasyon verisinin etkisiyle kısa vadeli bir gerileme yaşansa da, Memiş bu durumun altının sağlam duruşunu koruduğunu ve hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini vurguladı.

basliksiz-1-47.jpg

Memiş'in uyarılarından sonra altının ons fiyatı haftayı %1.34'lük değer artışıyla tamamlayıp tekrardan yükselişle 2 bin 055 dolar sevisine çıktığını ifade eden Memiş, önümüzdeki 3 ay boyunca altında düşüş beklentisi olmadığını belirtirken, serbest piyasalarda gram altının 2068 TL seviyesinde olduğunu ve kritik direnç noktasının 2070 TL olduğunu söyledi.

SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz

basliksiz-1-48.jpg

2070 TL seviyesini aşması durumunda, Memiş, önümüzdeki haftalarda 90 lira direncinin test edileceğini ve yılın ilk çeyreğinde 2150-2200 TL seviyelerini görmeyi beklediğini dile getirdi. Ayrıca, bu yılın genelinde gram altında 3000 TL seviyesini öngördüğünü söyledi.

Editör: ALEV YAŞAR