Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı uzman ve başöğretmen ünvanları için süreci bugün itibarıyla başlatmıştır. Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ise 19 Kasım'da yapılacaktır.

Eğitim programına başvurular 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları ise 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

180 saatlik eğitim, eğitim programına göre 17 Temmuz-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başöğretmenlik eğitim programına göre ise 240 saatlik eğitim, 17 Temmuz-18 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden sağlanacaktır.

Uzman öğretmenlik eğitim programına başvuruda bulunmak için yazılı sınav başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla en az 10 yıl hizmeti olan öğretmenler gereklidir. Başöğretmenlik eğitim programına başvuru yapmak için ise, yazılı sınav başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim itibarıyla en az 10 yıl hizmeti olan uzman öğretmenler gereklidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması

Yazılı sınav, uzman ve başöğretmen ünvanları için ayrı ayrı olmak üzere 19 Kasım Pazar günü 81 ilde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavlar, çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir testle yapılcaktır. 70 üzerinden 100 puan alanlar başarılı sayılacaklardır.

Lisansüstü eğitimi tamamlamış veya doktora eğitimini başarıyla sonlandırmış olan öğretmenler, uzman öğretmenlik yazılı sınavından veya başöğretmenlik için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacaklardır.

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında veya özel öğretim kurumlarında görev alan öğretmenler, başvurularını mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)