Güncel

Uzmanlar, LGS öncesi öğrenci velilerine uyarıda bulunuyor!

Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, 4 Haziran'da yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrenci ve velilere uygun bir tavsiye vererek, "kaygılı olmak yerine kendiniz ve çocuğunuz için rahatlatıcı olun" dedi.

Ekincioğlu, LGS sınavı öncesi öğrencilere ve velilere adım adım rehberlik ediyor.

“Sınavın sonu olmadığını çocuklarınıza hissettirin”

Ekincioğlu, “Sınavın her şeyin sonu olmadığını çocuklarınıza hissettirin. Her yıl sınava hazırlanan adayların yanı sıra aileler de zorlu bir süreçten geçiyor. Sınav yalnızca kaygı yaratan bir durum değildir; Bunun yanı sıra hazırlıklar, verilen emekler ve beklentiler bazen daha kaygılı bir sürece neden olabilir. Ancak, sınav hayatımızın merkezi değildir. Sınavdaki başarı, çocuklarımızın tüm hayatlarını ve özelliklerini ölçmez. Önemli olan, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı ve mutlu olmalarıdır. Bu nedenle, daha rahatlamak için kaygılı olmanız gerekir. Ona her şeyin bittiği mesajını vermek yerine hayallerini, koydukları hedefleri ve ileride sağlıklı, mutlu yetişkinler olmalarını nasıl planladığınızı söyleyin. Fakat, isteklerinizi yerine getirmeleri konusunda baskı yapmayın. Aksine, anneleri ve babaları olarak yanlarında yürüyüşe özen gösterin. Sınava hazırlanan öğrenciler, başarısız olma korkusu gibi olumsuz düşüncelerle mücadele edebilir. Bu nedenle, ona herşeyin sonu olmadığını hissettirin” diyor.

“Sadece yanınızda olduğunuzu ve desteklediğinizi hissetmek istiyorlar”

LGS sınavına sayılı günler kala, çalışma yoğunluğundan çıkmak ve öğrencilere kısa molalar vermek gerektiğini söyleyen Ekincioğlu, “Arkadaşlarıyla vakit geçirmeye, açık havada yürümeye, birlikte film izlemeye, sınav dışında sohbet etmeye izin verin. Bu çocuklarınızın rahatlamasını ve yanlarında olduğunuzu hissetmelerini sağlayacaktır. Çocuklarınız sizin için çok kıymetli. Hayatlarındaki sınavlarında ve tercihlerinde yanlarında olduğunuzu ve desteklediğinizi hissetmek istiyorlar.” dedi.