Bitlis'in zengin kültürel mirasını, tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan "Bitlis Tanıtım Günleri" için heyecanlı bir başlangıç yapıldı. Bitlis Valiliği ve Bitlis Konfederasyonu (BİLKON) işbirliğiyle hayata geçirilecek etkinlik için İstanbul'da bir istişare toplantısı düzenlendi.

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantı, 16-19 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanı Etkinlik Alanı'nda yapılacak olan "Bitlis Tanıtım Günleri"ne ilişkin önemli kararların alındığı bir platform oldu. Toplantıda, Bitlis'i temsil edecek olan kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, etkinliğin detayları ve organizasyon planı üzerine görüş alışverişinde bulundular.

aw042064-01.jpg

BİLKON Başkanı Selim Korkmaz, organizasyonun teknik yönleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verirken, katılımcılar da organizasyona dair fikirlerini ve önerilerini sundular. İstanbul'da düzenlenecek "Bitlis Tanıtım Günleri"nde Bitlis'in tarihi, kültürel zenginlikleri, el sanatları ve yöresel lezzetleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Valiler Kararnamesi Yayımlandı: Bitlis Valisi Değişti! Valiler Kararnamesi Yayımlandı: Bitlis Valisi Değişti!

Toplantı sonucunda, konuşulan konuların daha detaylı bir şekilde ele alınabilmesi için ikinci bir toplantının yapılmasına karar verildi.

aw042064-05.jpg

aw042064-04.jpg

aw042064-03.jpg

Editör: ALEV YAŞAR