Bitlis

Vali Karaömeroğlu'ndan 8 Ağustos Mesajı

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü kapsamında bir mesaj yayımladı.

Rus ve Ermeni çeteleri tarafından işgal edilen Bitlis'in 8 Ağustos günü düşman işgalinden kurtarıldığını değinen Vali Karaömeroğlu mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 8 Ağustos 1916, kahramanlık destanlarının yazıldığı, fedakârlık ve cesaretin simgesi olan bir gündür.1916 yılında Rus ve Ermeni çeteciler tarafından işgal edilen Bitlis, halkımız ve kahraman ordumuz tarafından büyük bir azim ve kararlılıkla savunulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın 16. Kolordu Komutanı olarak bölgeye gelişi hem halkın hem de askerlerin moralini yükseltmiş, 8 Ağustos günü Bitlis, düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu zafer, sadece Bitlis'in değil, tüm Anadolu'nun bağımsızlık mücadelesine olan inancını pekiştirmiştir. Bitlis halkı, vatanın dört bir yanında olduğu gibi, bağımsızlık ve özgürlük için canla başla savaşmış, eşsiz bir kahramanlık sergilemiştir. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın mirasına sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha ileriye taşımaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 108 yıl önce tarihe altın harflerle kazınan bu destanı yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin dört bir yanında hainlere karşı mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allah'tan güç ve kuvvet diliyorum. Bu mutlu günümüzü büyük bir gururla kutluyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum
." şeklinde konuştu