Bingöl’de son zamanlarda artan yangınlar, büyük bir çevre felaketine neden oldu. 22'si orman yangını ve 44'ü orman dışı yangın olmak üzere toplamda 66 yangın meydana geldi. Bu yangınlar sonucunda, orman yangınlarından 29 hektar, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplamda 68 hektar alan zarar gördü.

Vali yangın konusunda uyarılarda bulundu

Yangınların artması üzerine Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Vali Usta, yasaklamalara rağmen özellikle anız yakma olaylarının yangınlara sebep olduğunu belirterek, doğal güzelliklerin korunması için herkesin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Vali Usta yaptığı açıklamada; "Bu yıl içerisinde İlimizde i 22'si orman yangını ve 44'ü orman dışı yangın olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangın meydana gelmiştir. Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür." dedi.

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Bin 78 Kök Hint Keneviri ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi Uyuşturucu Operasyonunda 3 Bin 78 Kök Hint Keneviri ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğu düşünüldüğünde yangın tehdidinin hala devam ettiğini söyleyen Vali Usta, "Özellikle yasaklamamıza rağmen anız yakmak başta olmak üzere Yangınların önlenmesi ve doğal güzelliklerimizin korunması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Ormanlık alanlarda ve orman yakınlarında ateş yakmamaya, sigara izmaritlerini rastgele atmaktan kaçınmaya ve yangın riski taşıyan her türlü davranıştan uzak durmaya özen göstermeliyiz." diye belirtti.

"Dikkatli ve duyarlı olalım"

Olası yangınlarda 112'nin aranmasını isteyen Vali Usta, "Herhangi bir yangın durumunda derhal 112 İhbar Hattı'nı arayarak yetkililere bilgi verelim. Dikkatli ve duyarlı olalım, Bingöl'ümüzü ve doğamızı koruyalım. Bu arada can kaybı olmaksızın yangınların önlenmesinde canla başla çalışan başta orman teşkilatı olmak üzere görev alan tüm teşkilat ve kamu görevlilerimiz ile muhtar ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İLKHA