Van Gölü Aktivistleri, Artos Dağı'na Tırmandı

Van Gölü'nün temizliğine vurgu yapmak amacıyla Gevaş ilçesine giden aktivistler ve dağcılar, 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Van Gölü'nün önemini ve korunmasını vurgulamak amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, etkileyici bir doğa etkinliği için bir araya geldi. Her hafta farklı bir noktada düzenlenen etkinliklerin sonuncusu için yaklaşık 50 kişilik bir grup, Gevaş ilçesine hareket etti. Burada, 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'nın zirvesine tırmanış yapmayı planladılar.

Yaklaşık 6 saat süren yoğun bir tırmanış sonucunda, dağcılar Artos Dağı'nın zirvesine ulaştılar. Bu noktadan Van Gölü'nün muhteşem manzarasına şahitlik ederek, hatıra fotoğrafları çekildi.

Bitlis Eren Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, etkinliğin amacının Van Gölü'nün temiz ve korunaklı bir şekilde kalmasına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Önen,

"Zirvede muhteşem bir Van Gölü manzarası var. Herkesin bu güzellikle tanışması gerekiyor" dedi.

aw032710-06.jpg

"Tırmanış zorlu ama keyifliydi"
Artos Dağı'nın zirvesine 50 kişilik bir ekiple çıktıklarını dile getiren grup üyelerinden Tuba Beyhan ise

"Ekibimizin içinde yeni olan arkadaşlarımız da var. Tırmanış bazı noktalarda biraz zorlu geçti. Ama çok keyifliydi. Şu güzelim manzaraya değdi. Bize bu imkanları sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 3 bin 537 rakımlık bir manzaradan, 'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın' demek istiyorum" diye konuştu.

Yorucu bir yolculuğun ardından zirve yaptıklarını söyleyen grup üyelerinden Cüneyt Aksu da zirvedeki görüntünün muhteşem olduğunu kaydetti.