Van Gölü Sahilinde Rüzgara Karşı Yamaç Paraşütü ve Paramotor Şampiyonası

Van Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası ve Paramotor Şampiyonası, Van Gölü sahilinde başladı. 67 sporcu, eşsiz manzara eşliğinde yarışarak en iyi inişi hedefliyor.

Van'ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası ve Paramotor Şampiyonası, Van Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Ayanis sahilinde başladı. Bu etkinlik, Van'ın hava sporlarına ev sahipliği yapma potansiyelini sergiliyor.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen şampiyona, Tuşba ilçesine bağlı Ayanis Mahallesi'nde gerçekleşiyor. Eşsiz bir manzara eşliğinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye'nin farklı illerinden gelen 67 sporcu, yamaç paraşütü ve paramotor dalında yeteneklerini sergiliyor.

Van Gölü Sahilinde Yamaç Paraşütü ve Paramotor Şampiyonası

Sporcular, Yamaç Paraşütü ve Paramotor Şampiyonasında Yarışıyor

Şampiyonanın ilk gününde yamaç paraşütü sporcuları altışar sorti uçuş yaparak en yüksek puanı almaya çalışıyor. Bu puanlar, sporcuların sıralamasını belirliyor. Paramotor sporcuları ise göl kıyısında düzenlenen parkurda renkli bir yarışa imza atıyor.

Sporcuların heyecanlı mücadelesi sırasında, Van Gölü ve Süphan Dağı'nın muhteşem manzarası izleyicilere görsel bir şölen sunuyor. Etkinliğe katılan vatandaşlar da sporcuları coşkuyla alkışlıyor.

Van’ın hava sporları yapmaya çok elverişli bir kent olduğunu söyleyen sporcu Ernur Kertiş,

“Şampiyonaya İzmir’den katılıyorum. Van güzel bir kent burada olmak Van Gölü ve Süphan Dağına karşı uçmak beni inanılmaz mutlu etti. Umarım bu yarışmalar hep devam eder ve dünyanın her yerinden sporcular Van’a gelerek bu yamaçlarda uçar. Etkinlikte emeği geçen Van Büyükşehir Belediyesi’ne tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.