Dört gün önce Çarparak Adası yakınlarına arkadaşlarıyla giden Hanal, gölde yüzdüğü sırada gözden kayboldu. Olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye Van Sahil Güvenlik Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği, Van ve Bitlis İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Van İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan dalgıçların da yer aldığı 30 kişilik ekip sevk edildi.

Van Gölü'nde Kayıp Genç İçin Arama Çalışmaları Beşinci Gününde (2)

Arama çalışmaları tam hız devam ediyor

Ekipler, büyük bir uyum içinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yanal Taramalı Sonar (YTS) cihazıyla göl tabanının haritasını çıkarıp Rov ve Sonar bulunan teknelere iletiyor. Bu harita üzerinde çalışan ekipler, şüpheli cisimlerin olduğu bölgelere şamandıra bırakıyor. Şamandıra bırakılan bölgelerde AFAD ve belediye dalgıçları, 15 ile 25 metre derinliğe kadar inerek arama çalışmaları yapıyor. Dalgıçlar, suyun soğukluğu, düşük görüş mesafesi ve akıntı gibi zorlu şartlarla mücadele ediyor.

Van Gölü'nde Kayıp Genç İçin Arama Çalışmaları Beşinci Gününde (4)

Hurdaya Dönen Araçta Can Pazarı: Sürücü Kurtarıldı Hurdaya Dönen Araçta Can Pazarı: Sürücü Kurtarıldı

Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan talep edilen Yanal Taramalı Sonar (YTS) cihazı, özellikle ceset ve batık aramada etkin bir şekilde kullanılıyor. Deniz tabanında yapılan farklı türde araştırmalar için de bu sistemler oldukça verimli sonuçlar veriyor.

Kaynak: İHA