Bölge

Van'da Bir Kadının Başında 6,5 Santimlik Kitle Başarıyla Çıkarıldı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şiddetli baş ağrısı şikayetiyle gelen Pakize Sönmez’in kafa tabanında 6,5 santimlik kitle başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.

Loading...

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan engelli Pakize Sönmez (54), şiddetli baş ağrısı şikayetiyle ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerde Sönmez’in kafa tabanında 6,5 santim çapında bir kitle tespit edildi.

Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, “Bu hastamız, acil servise şiddetli baş ağrısı, kişilik değişikliği şikayetiyle başvurdu. Doktor Haluk Can hocamızla beraber acil serviste hastamızı değerlendirdik. Hastamızın çekilen cranial görüntüleri ve hastanın kliniğinde, kafa tabanın ön kısmında yaklaşık 6,5 santim çapında olan bir kitleyle karşılaştık. Bu kitle klinik olarak nadir gözüken kitlelerden olup beynin ana damarlarına ve göz sinirine yakın bir bölgede bulunmaktadır. Bu yönden büyüklüğü nedeniyle çıkarılması zor bir cerrahisi vardır. Hasta yakınlarıyla konuşarak hastayı aynı gün ameliyat ettik. Operasyonda da tümüyle kitleyi çıkartmış bulunmaktayız. Hastamız, ertesi gün servise alındı ve şu anda hastamızı taburcu etmeyi planlamaktayız” açıkladı.

Başarılı bir operasyonla kitle tamamen çıkarıldı ve hasta ertesi gün servise alındı. Hastanın kardeşi Zülfikar Sönmez, “Köyden ambulansla bizi buraya getirdiler. Allah razı olsun devletimizden. Bu büyük bir nimettir. Doktorlara teşekkür ederim” dedi.