Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli bir hemşirenin, bir hasta tarafından darp edilmesi hastane personeli ve sendika üyeleri tarafından protesto edildi. Çocuk Cerrahi Servisi'nde çalışan hemşire T.U.'nun, Üroloji Servisi'nde tedavi gören bir hasta tarafından darp edilmesi sonucu burnu kırıldı ve tedavi altına alındı.

A W264317 01

Olay sonrası sağlık çalışanları, hastane önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Anadolu Sağlık Sen Van Şube Başkanı Mustafa Uzunyol, yaptığı açıklamada, “Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Darp olayını gerçekleştiren şahsı şiddetle kınıyoruz. Hastanemiz Üroloji Servisinde tedavi gören bir hasta, Çocuk Cerrahi Servisinde dolaşırken, o akşam nöbetçi olan hemşire arkadaşımız tarafından; serviste çocukların yattığı ve enfeksiyon kapma tehlikesinin bulunduğu gerekçesiyle 3 defa uyarılarak kendi servisine gitmesi istenmiştir. Ancak şahıs, hemşire arkadaşımız servis çıkış kapısını açarak kendisini dışarı çıkmaya davet ettiği esnada şahıs arkadan saldırarak hemşire arkadaşımızı yumruklamış ve burnunu kırmıştır. Bu yetmiyormuşçasına akrabalarına haber vererek bir dolmuş dolusu insanın hastaneyi basmasına neden olmuştur.

Bölge İlde Abartı Egzoz Denetimleri Sürdürüyor Bölge İlde Abartı Egzoz Denetimleri Sürdürüyor

A W264317 02

Biz, sağlık çalışanları olarak her zaman vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için tedavilerine destek oluyoruz. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yaparak çalışıyoruz. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı, darp edilmeyi hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

A W264317 03A W264317 04

Kaynak: İHA