HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında hazırlanan ve TBMM'ye sunulan kanun teklifi için bilgi vermek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Van’da tanıtım stantları açtı. Stantlar, Beşyol Meydanı ve Maraş Caddesi’nde kuruldu.

Sokakta Çıplak Dolaşan Kişiyi Dövüp Polise Teslim Ettiler Sokakta Çıplak Dolaşan Kişiyi Dövüp Polise Teslim Ettiler

HÜDA PAR, Meclis tatil öncesinde kanun teklifinin yasalaşması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Hazırlanan el broşürleriyle vatandaşlara bilgi verilirken, stantlarda halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, “Meclis’e verilen kanun teklifinin Meclis kapanmadan görüşülmesi ve kabul edilmesi adına halkımızda bir farkındalık oluşturmak için stantlarımızı kurduk. Maraş Caddesi ve Beşyol’da olmak üzere 2 yerde stant kurduk. Özellikle bu kanun hakkında insanları bilgilendirmek için stantlarımızı kullanıyoruz. Halkımız açmış olduğumuz stantlara yoğun bir ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız, Gazze’nin mazlumiyeti konusunda bilgili ve duyarlı. Bu duyarlılıklarını da gelip bizimle paylaşıyorlar. Birlikte ne yapılabileceğinin hesaplarını yapıyoruz” dedi.

Oda ve STK’lardan Destek Ziyareti

HÜDA PAR’ın kanun teklifi çalışmalarına destek vermek üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı, ASRİAD Van Şube Başkanı Taner Han ve oda üyeleri stantları ziyaret etti.

Necdet Takva, HÜDA PAR’ın sunduğu kanun teklifinin çok anlamlı ve yerinde olduğunu belirterek, Soykırımcı siyonistlerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı