İkinci El Araç Satışları Neredeyse Durmak Üzere, Alıcı Bulmak Zor İkinci El Araç Satışları Neredeyse Durmak Üzere, Alıcı Bulmak Zor

İran'ın Tahran kentinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Van'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri, Hazreti Ömer Camii avlusunda ikindi namazı sonrası toplandı.

Namazın ardından platform adına basın açıklaması yapan Mehmet Garip Cesur, Haniye’nin, Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz el-Rantisi'nin izinden giderek şehitler kervanına katıldığını ifade etti. Cesur, Haniye'nin, çocuklarının ve torunlarının şehadet haberini aldığında davasını daha da güçlendirdiğini belirtti.

A W258496 04

"İsmail Haniye, 3 oğlunun, 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren 'Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze'deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır' diyen, iman iddiasını mücadele, özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Filistin'deki binlerce mücahitten biriydi. 'Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin! Onlar diridirler' diyor ya Rabbimiz, bizler de işittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir. 'Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasın' inancıyla Hakka yürüyen bu yiğidimizin, davasının hak olduğuna nasıl iman ediyorsak, onun yasını tutarken de yaşarken ki şahitliğine tanıklık ediyor, Rabbimizin şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz. Tüm Filistin halkının başı sağ olsun, tüm Müslümanların başı sağ olsun. Artık tam anlamıyla sözün bittiği yerdeyiz" diyen Cesur, Allah’ın yolunda ölenlerin dirildiğini vurguladı. Açıklamada, Haniye’nin davasına olan inançlarının güçlü olduğu ve tüm Filistin ve Müslüman halkına başsağlığı dilekleri ifade edildi.

A W258496 06

Grup, okunan duaların ardından alandan ayrıldı.

A W258496 01A W258496 03A W258496 02

Kaynak: İHA