Van’daki açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor, ancak vatandaşlar pazardaki araçlara sadece uzaktan bakmakla yetiniyor.

2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı 2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı

Erciş karayolu üzerindeki açık oto pazarı, sezonun en hareketli günlerinden birini yaşadı. Pazar, araç alım satımı yapanların mekânı haline gelirken, son dönemde kalabalıklara ev sahipliği yapıyor. Ancak, araç alıcıları ve satıcıları arasında bir uyumsuzluk gözlemleniyor. Araçlarını satmak için pazara gelen vatandaşlar alıcı bulmakta zorlanırken, alıcılar ise uygun fiyatlı araçların çoğunun hasarlı olduğunu ve yeni modellerin fiyatlarının yüksek olduğunu belirtiyor.

A W260759 06

Düşük Fiyatlı Araçlar Kusurlu

Pazar ziyaretçileri arasında yer alan Rıdvan Can, pazarda yaklaşık 2 saat geçirdiğini ancak bütçelerine uygun bir araç bulamadıklarını ifade etti. Düşük fiyatlı araçların birçok kusuru olduğunu belirten Can, “Bütçemize uygun araca bakmaya çalışıyoruz. Bizlerin de 3-4 pazarlık sürecimiz olabiliyor. Bütçemize uygun bir araç bulursak, alacağız” dedi.

A W260759 05

Araç satışı yapmak için pazara gelen Muzaffer Yıldız ise piyasada belirsizlik olduğunu söyledi. Araçlara bakanların olduğunu, ancak alıcı bulmanın zor olduğunu ifade eden Yıldız, piyasadaki düşüşün 3-4 ay öncesine göre daha belirgin olduğunu kaydetti.

A W260759 02A W260759 01

Kaynak: İHA