Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediye Başkanlığı'na kayyum atanmasına tepki göstermek amacıyla Van'dan Hakkari'ye "İradeye Saygı Yürüyüşü" başlattı. Yürüyüş, Van'ın İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı önünde yapılan basın açıklaması ile başladı.

"Belediyelere kayyum atanması ülkeye kaybettiriyor"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, Hakkari'de sona erecek bu yürüyüş için bir araya geldiklerini belirtti. Bakırhan, İçişleri Bakanlığı tarafından Mehmet Sıddık Akış'ın Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasını eleştirerek,"Belediyelere kayyum atanması ülkeye kaybettiriyor. Sandığı koymuşsan kusura bakma saygı duyacaksın. Saygı duymuyorsan yöneticilerini seçen halk, iradesine sahip çıkar. Sandık irade beyanı içindir. Bu irade beyanına hepiniz saygı duymak zorundasınız." dedi.

Kavurucu Sıcaklarda 8 Metrelik Kar Tünellerinde Sona Gelindi Kavurucu Sıcaklarda 8 Metrelik Kar Tünellerinde Sona Gelindi

Haber Kapak Şablon 2024 07 03T200304.610

"Hakkari'ye kadar 6 günlük bir yürüyüş planlıyoruz"

Halkın oyuyla seçilmiş iradelerin belediyeleri yönetmesi için mücadele edeceklerini aktaran Bakırhan, şöyle devam etti: "Bugün burada İzmir'den, Muğla'dan, İstanbul'dan, Trakya'dan, Edirne'den, ülkenin dört bir yanından sembolik olarak bu iradenin tanınması için insanlar Van'a kadar yürüdüler. Şimdi buradan Hakkari'ye kadar 6 günlük bir yürüyüş planlıyoruz. Bu yürüyüşle eğer verdiğimiz mesajı almıyorlarsa mücadeleyi tekrar devam ettireceğiz." Bakırhan ve beraberindeki partililer, daha sonra Hakkari'ye doğru yürüyüşe geçti.

Ne Olmuştu?

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Haziran'da Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Sıddık Akış, 5 Haziran'da Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA