Urartulardan kalma Tarihi Şamran Kanalı'na dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 51 kilometrelik doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü. Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde, Van Denizi Dağcılık&Doğa Sporları Kulübü ve Tariria Kültür, Sanat ve Gastronomi Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, “Urartular İzinde Tarihe Şahitlik Ediyoruz” sloganı kullanıldı.

Katılımcılar, 3 Bin Yıllık Şamran Kanalı'nda 51 Kilometrelik Yürüyüşü Tamamladı

3 bin yıllık geçmişiyle günümüzde hâlâ kullanılan Şamran Kanalı boyunca yapılan yürüyüş, Gürpınar ilçesinden başlayıp Edremit ilçesinden geçerek Van şehir merkezine kadar devam etti. Katılımcılar, 51 kilometrelik parkuru 1 gece kamp yaparak tamamladı.

A W261007 07

Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Dr. Erdoğan Özel, etkinliğin amacını Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak olarak belirtti. Dr. Özel, “Amacımız, Van'ın tarihi ve kültürel zenginlerini gün yüzüne çıkarmaktır. Bu nedenle Gürpınar ilçesinde başlayan ve Edremit ilçesinden geçerek il merkezine kadar ulaşan 51 kilometrelik Şamran Kanalı'na dikkat çekmek için yürüdük ve çöp topladık” dedi.

A W261007 02

Bu anlamlı etkinlik, bölgedeki tarihi mirasın korunmasına ve çevre temizliği konusundaki farkındalığın artmasına katkı sağladı.

Bitlis Özgüzeldere Spor’un Rakibi Belli Oldu Bitlis Özgüzeldere Spor’un Rakibi Belli Oldu

A W261007 01A W261007 06

A W261007 04

Kaynak: İHA