Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sahilde çevre temizliği yaptı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan etkinlikte, aktivistler poşetlerle çöp topladı ve topladıkları çöpleri çöp bidonlarının yanına bıraktı. Etkinlik sırasında pikniğe gelen vatandaşlara, çöplerini aynı poşetlerle taşıyabilecekleri mesajı verildi.

İstanbul'dan Gelen Dernek Üyesi Tatvan Sahilinde Çöp Topladı

Dernek üyesi Nurhan Kan, İstanbul'dan Bitlis'e geldiğini ve Tatvan sahilinde karşılaştığı kötü manzara nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte çöp toplama kararı aldıklarını belirtti. Kan, “Ben İstanbul'dan Bitlis'e geldim. Tatvan sahilinden gezmeye çıktık maalesef kötü bir manzarayla karşılaştık. Çöpleri görünce arkadaşlarımı aradım hep birlikte çöp toplamaya başladık. Temiz bir çevre için, temiz bir Van Gölü için, temiz bir Tatvan sahili için pikniğe gelenleri buradan ikaz ediyoruz lütfen çevremizi kirletmeyelim” dedi.

Vangölü Aktivistleri Derneği, Tatvan Sahilinde Çöp Topladı

Dernek üyesi Cemal Yıldırım ise, “Neredeyse fırsat buldukça her hafta sonu sahil bandında çevre temizliği yapıyoruz. Vatandaşların duyarlı olmaları halinde geleceğe çok güzel ve temiz bir Van Gölü bırakmak istiyoruz. Herksin elini taşın altına koyması gerekir. Başka Van Gölü yok” şeklinde konuştu.

Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya  Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Vangölü Aktivistleri Derneği, Tatvan Sahilinde Çöp Topladı (1)

Kaynak: İHA