Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından hezimete uğrayan işgalci siyonist rejimin Gazze'ye yönelik yaptığı soykırım bir yılı geride bıraktı. Soykırımın başladığı ilk günden bu yana Türkiye'de Umut Kervanı başta olmak üzere, çok sayıdaki yardım kuruluşu ve hayırsever Gazze'ye yardım ulaştırmak için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyor.

Van'da yaşayan iki kız kardeş, Gazze'deki çocuklar için örnek bir dayanışma sergiledi. Hatice'tul Kübra ve Büşra Akbulak kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Van Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Van’da 17 Kilo 756 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi Van’da 17 Kilo 756 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

Haber Kapak Şablon 2024 10 22T171748.783

Çocukların bağışlarını teslim alan Umut Kervanı Van Derneği Sekreteri Cüneyt Adar, “Minik yüreklere büyük sorumluluklar sığar. Özellikle zor zamanlarda, çocukların gösterdiği merhamet ve yardımseverlik, insanlığa umut aşılar. Son günlerde yaşanan gelişmelerde, minik çocuklarımızın Gazze'deki kardeşlerine uzattığı yardım eli, hepimizi duygulandırdı. Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları, büyük bir fedakârlıkla Gazze'ye gönderen bu çocuklar, geleceğe dair umutlarımızı artırdı.” dedi.

Kaynak: İHA