Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşması başladı. Putin, "Rusya vatandaşlarına, Silahlı Kuvvetler personeline, güvenlik güçleri ve özel servislerin personellerine, şu anda cephede savaşan ve düşmanın saldırılarını püskürten, bunu kahramanca yapan askerlere ve komutanlara sesleniyorum. Bugün bir kez daha tüm cephelerdeki komutanlarla konuştum. Yalan ve tehditler yoluyla bu suç macerasının içine çekilenlere, ağır suç yoluna, silahlı isyan yoluna girenlere de sesleniyorum. Rusya, geleceği için zorlu bir mücadele veriyor. Batı'nın tüm askeri ve enformasyon araçlarının Rusya'ya karşı kullanıldığı bir dönemdeyiz" ifadesini kullandı ve:

"Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü anlaşmazlığı bir kenara bırakmak zorundayız. Toplumumuzun bölünme girişimleri, bizi zayıflatmaya yönelik bir saldırıdır. Ülkenin yönetimi, Rusya'da bir kez daha bölünmeye izin vermeyecek ve halkımızı koruyacak. Tüm zorlukların üstesinden gelerek daha da güçleneceğiz. Aşırı hırslar Rusya'ya ihanete yol açmıştır. Wagner savaşçıları, özel askeri harekat bölgesinde savaşan kahramanlardır. İsyanı başlatanlar ise onlara ihanet etmiştir. Her türlü fitne, ölümcül bir tehdittir. Eylemlerimiz son derece sert olacaktır. Rusya ordusu, silahlı isyanı organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken talimatları almıştır. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes, kaçınılmaz olarak cezasını çekecek ve yasalar ve halk önünde hesap verecektir. Tüm sınavların üstesinden geleceğiz ve daha da güçleneceğiz." dedi.

Gazze’deki Soykırımda Şehit Sayısı 41 Bin’e Yaklaştı Gazze’deki Soykırımda Şehit Sayısı 41 Bin’e Yaklaştı

Neler olmuştu?

Sputnik muhabirinin aktardığına göre, Rostov-on-Don kentindeki durum karmaşık, ancak genel olarak sakinlik sürüyor. Wagner güçlerinin sokaklarda bulunduğu, şehrin bazı yerlerinde tanklar ve askeri polis araçları da dahil olmak üzere askeri teçhizatın bulunduğu belirtiliyor.

Daha önce Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, silahlı ayaklanma girişimiyle ilgili "verdiği talimatlar ardından alınan tedbirler hakkında özel güçler, kolluk kuvvetleri ve Savunma Bakanlığı tarafından her an bilgi verildiğini" duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı ve Federal Güvenlik Ajansı (FSB), özel askeri şirket Wagner'in kurucusu Prigojin'in, Wagner'in cephe gerisindeki bir kampına Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırının "kanıtı" olarak yayınladığı görüntülerin sahte olduğunu açıkladı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)