Yaban Keçilerinin Sayısındaki Artış Bingöl'de Umut Veriyor

Bingöl'de koruma altına alınan yaban keçilerinin sayısı, yapılan koruma ve besleme çalışmalarıyla her geçen yıl artıyor. 2021'de 1301 olan yaban keçisi sayısı, 2022'de 1448'e yükselmiş, geçen yıl ise 1506'ya ulaşmıştır.

Bingöl'de koruma altına alınan yaban keçilerinin sayısı her geçen yıl artıyor. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan yaban keçileri, genellikle Kiğı, Yedisu, Karlıova ve Yayladere ilçelerindeki dağlarda gözlemleniyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, bölgede yürütülen sürekli besleme ve koruma çalışmalarıyla bu artışa katkı sağlıyor.

Yaban Keçisi Sayısı Her Yıl Artıyor

2021'de 1301 olan yaban keçisi sayısı, 2022'de 1448'e yükselmiş, geçen yıl ise 1506'ya ulaşmıştır. Yaban keçilerinin sürü halinde kayalıklarda ve karlı dağlarda gezintisi, yapılan foto kapan çalışmalarıyla görüntülenmiştir.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürü Erkan Davran, envanter çalışmalarının her geçen yıl yaban keçisi sayısının artışını ortaya koyduğunu ifade etti. Davran, yasak avlanmanın önlenmesi ve foto kapanların kullanılmasının popülasyonun artmasına katkı sağladığını belirtti.

Son 3 yılda doğaya bırakılan 65 ton yemleme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Davran, sahadaki çalışmaların titizlikle sürdüğünü ve yaban keçilerinin korunması adına gereken tedbirlerin alındığını söyledi. (AA)