Bayburt'ta yaşayan Hakkı Turgut adlı bir esnaf, şehir merkezinden geçen Çoruh Nehri kenarında yürüyüş yaparken yaralı bir puhu buldu. Kuşun bitkin halde olduğunu fark eden Turgut, hemen puhuyu veterinere götürdü ve ardından durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Bakan Uraloğlu: Kritik Altyapıları Siber Tehditlere Karşı Koruyoruz Bakan Uraloğlu: Kritik Altyapıları Siber Tehditlere Karşı Koruyoruz

Müdürlük ekipleri, yaralı puhuyu koruma altına alarak tedavi sürecini başlattı. Veteriner hekimler tarafından muayene edilen puhu, gerekli tedavi ve bakımın ardından sağlığına kavuşturulacak.

mutki-fotoshop-2024-02-26t140020-134.jpg

Tedavi bitince doğaya salınacak

Yaralı puhunun iyileşmesinin ardından doğal yaşam alanına salınacağı belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, puhunun doğaya güvenle salınması için gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.

Hakkı Turgut, yaralı puhuyu bulduktan sonra titizlikle veterinere götürdüğünü ve ardından dükkanda bir süre baktıktan sonra Doğa Koruma ekiplerine teslim ettiğini dile getirdi. (AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)