Güncel

Yarın Namazdan Sonra Tüm Camilerde Dua Yapılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında, yarın sabah namazında Türkiye genelindeki tüm camilerde depremde hayatını kaybedenler için hatim duası okunacağını duyurdu.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında, depremde hayatını kaybedenler için bir kez daha bir araya gelmeye hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, yarın sabah namazında ülke genelindeki tüm camilerde depremde yaşamını yitirenler için hatim duası okunacağını bildirdi.

Başkan Erbaş'tan Dualı Çağrı

Başkan Erbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tüm kardeşlerimizi ülkemizin dört bir yanında yapılacak olan bu dualara katılmaya davet ediyorum. Yüce Rabbimiz depremlerde vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet eylesin. Ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza eylesin." dedi

Türkiye genelindeki camilerde ve mezarlıklarda ayrıca gün boyunca Kur'an-ı Kerim okunacak, dualar edilecek. Bu etkinliklerle birlikte, depremin acısını birlikte hissetmek ve hayatını kaybedenlere dua etmek isteyenler, ülke genelinde bir araya gelecek.