Malatya'da, Ahmet Tevfik Siraçoğlu, Muhammed Emin Gündoğdu, Kerem Gündoğdu ve Ahmet Cihat Demir adlı 4 küçük arkadaş, Gazze'de yaşanan soykırıma karşı duyarlılık gösterdi. Boş vakitlerinde boncuk alıp tespih ve bileklik yapan çocuklar, ürünlerini cami önünde vakit namazlarında satmaya başladı. Bu şekilde elde ettikleri parayı Malatya Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Gazze'ye bağışladılar.

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 118 Filistinli şehit oldu. 95 bin 125 kişi ise yaralandı. Türkiye'deki yardım kuruluşları, Gazze’ye yardım ulaştırmak için kampanyalar düzenliyor.

Batman'da Binlerce Kişi Gazze İçin Duada Buluştu Batman'da Binlerce Kişi Gazze İçin Duada Buluştu

Soykırımın ilk günlerinden bu yana Türkiye'de birçok yardım kampanyası sürerken, Malatya’daki çocukların çabası büyük takdir topladı. Ahmet Tevfik Siraçoğlu, yaptığı açıklamada, "israil bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi katlediyor. Biz de arkadaşlarla 'Gazze'deki kardeşlerimize nasıl yardım edebiliriz' diye oturup düşündük. Sonunda aklımıza bir fikir geldi. Boncuklar alıp tespih ve el bilekliği yaparak, mahallemizde bulunan cami önünde vakit namazlarında satmaya başladık. Güzel bir miktar elde ettik. Biriktirdiğimiz bütün parayı, Allah'ın rızası için Umut Kervanı aracılığı ile Gazze'ye bağışladık. Ürünlerimizi alarak destek veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Çocuklar olarak elimizden bu geliyordu bunu yaptık" dedi.

Siraçoğlu, yardımın yanı sıra boykotun önemine de değinerek, "Yardım'dan ziyade en önemli bir husus da boykottur. İşgalci siyonistlerin ürünlerini ve onlara destek veren ülkelerin ürünlerini boykot etmek ve almamak gerekir. Burada küçük, büyük demeden herkesin boykot yapması lazım" şeklinde konuştu.

Yaslari Kucuk Ama Yurekleri Buyuk Tespih Ve Bileklik Satarak Gelirini Gazzeye Gonderdiler 6Aa1481A

Malatya Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Veysel Yıldız, çocukların çabalarını takdir ederek, "Gazze'de devam eden soykırım nedeniyle, çocuklar el emeği göz nuruyla yaptıkları bileklikleri ve tespihleri vakit namazlarında cami önünde satarak elde ettikleri geliri Gazze'ye bağışlamak için bizlere teslim ettiler. Yaşıtları parklarda gezerken, bu çocuklar ise boş vakitlerini değerlendirip yaptıkları tespih ve bilekleri satarak bir nebze de olsa Gazze'ye ilaç olmaya çalışıyorlar. İnşallah bağışladıkları parayı en yakın zamanda Gazze'ye ulaştıracağız. Rabbim hayırlarını kabul etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA