Cizre'de, Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (SAV.) hayatı gibi derslerin yanı sıra sosyal aktivitelerin de bulunduğu Yaz Kur'an Kursları büyük ilgi görüyor.

3 Temmuz'da başlayan ve 10 Temmuz'a kadar kayıtların devam ettiği Yaz Kur'an Kursları, 11 Ağustos'ta sona erecek.

Günlük 3 saat süren kurs programında çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerle camilerde Yaz Kur'an Kurslarına katılarak yaz aylarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Cizre'deki tarihi Kırmızı Medrese'ye gelen çocuklar, Kur'an-ı Kerim okumanın yanı sıra çeşitli etkinliklere katılıyor.

Günlük derslerin sonunda çocuklara Melaye Cezeri'nin kasidelerinden kesitler okunuyor.

Kırmızı Medrese İmam Hatibi Hasan Özkan, Yaz Kur'an Kursları hakkında bilgi vererek, amacın ahlaklı ve çevresine faydalı talebeler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Hasan Özkan, "Yaz Kur'an kurslarımız dün itibariyle başladı. Kursa gelen talebelerimize dini eğitim dersleri vermekteyiz. Bunun yanı sıra ahlaki eğitimler de veriyoruz. Spor, ilahi, kaside gibi farklı etkinliklerle kursları zenginleştiriyoruz. Daha önce eğitim veren Melaye Cezeri'nin kasidelerini de öğrencilerimize okuyoruz. Yaklaşık 2 aylık bir süre boyunca yaz Kur'an kurslarımızı sürdüreceğiz. Talebelerimize her gün ders vermekteyiz. Amacımız, ahlaklı ve çevresine faydalı olacak talebeler yetiştirmektir. Günlük 3 saatlik ders programının yanı sıra gün içinde farklı saatlerde gelen talebelerimize de yardımcı olmaktayız." şeklinde konuştu.

Kırmızı Medrese müezzini Hüseyin Erçik ise yılın 12 ayında Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini belirterek, "Dün itibarıyla Kur'an kurslarımız başlamıştır. Tarihi ve köklü olan Kırmızı Medrese'de çocuklarımıza Kur'an eğitimi veriyoruz. Yaz Kur'an kursu süresi bitiminde de Kırmızı Medrese'de çocuklara Kur'an eğitimi vermeye devam edeceğiz. Eğitimlerimizin yanı sıra etkinlikler de düzenliyoruz ve ünlü mutasavvıf Melaye Cezeri'nin kasidelerini çocuklarımıza okuyoruz. Çocuklarımız bundan çok memnun oluyorlar ve mutlu oluyorlar." şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an Kurslarına katılan çocuklar ise mutlu olduklarını belirtti.

Hüseyin Bulut, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin çocukların zihnine fayda sağladığını dile getirerek, "Yaz Kur'an kursuna geldim ve 2 aylık süre boyunca hocalarımın yanında Kur'an namazlarımı düzenli bir şekilde kılmaya çalışacağım. Burada ilahi ve kasideler dinliyoruz. Sabah öğlene kadar Kur'an okuma derslerimiz devam ediyor. Temel amaç, çocukların düzenli bir eğitim almasını sağlamaktır. Kur'an-ı Kerim öğrenme, çocukların zihnine hem fayda sağlıyor hem de bilgilerini artırıyor." dedi.

Muhammed Ebrar Başar ise, "Buraya Kur'an öğrenmek ve namaz kılmayı öğrenmek için geliyoruz. Ayrıca dini bilgiler öğreniyoruz ve Peygamber Efendimizin hayatını burada öğreniyoruz. Amacımız, güzel ve ahlaklı bir çocuk olmaktır. Kur'an öğrendiğim ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için camiye gelmekten mutluyum." şeklinde konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)