Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Gülhane Camii Yaz Kur'an Kursu'ndaki öğrencilerle buluştu.

Erbaş, konuşmasında, Türkiye genelinde 3 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarına ilişkin bilgiler verdi ve kayıtların hala devam ettiğini belirtti. Özellikle çocukların okul öncesi ve ilkokul çağlarında yaz Kur'an kurslarına katılmaları çağrısında bulundu.

Başkan Erbaş, Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilerin çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaştığını vurgulayarak, hocaların kolaylaştırma ilkesini benimseyerek temel dini bilgileri çocuklara kısa sürede aktardıklarını ifade etti.

Her yıl niteliklerinin arttığını belirten Erbaş, yaz Kur'an kurslarının Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenilmesi noktasında önemli eğitim kurumları olduğunu dile getirdi.

Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza! Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza!

Öğrenci sayısına da değinen Başkan Erbaş, yaz Kur'an kurslarında 2 milyona yaklaşan bir öğrenci sayısına ulaştıklarını ifade etti ve bu sezon sonunda 4 milyon civarında öğrencinin yaz Kur'an kurslarından faydalanacağını tahmin ettiğini belirtti.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Kur'an kursu öğreticilerinden bilgi aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)