Kars'ta dün etkili olan sağanak yağmur, kısa süre içinde yerini şiddetli dolu yağışına bırakarak şehri adeta beyaza bürüdü. Aralıklarla devam eden sağanak yağışının ardından, Kümbetli köyü çevresinde aniden başlayan dolu yağışı, sürücüler ve vatandaşlar için zor anlara neden oldu.

Yağışlı Yolda Kontrolden Çıkan Araç Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı Yağışlı Yolda Kontrolden Çıkan Araç Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı

 Fındık ve ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri, kara yollarını ve evlerin bahçelerini kapladı. Dolu yağışı, ekili alanlarda kısmi hasara yol açarken, bazı sürücüler araçlarını yol kenarındaki ağaçların altına çekerek doludan korumaya çalıştı. Hareket halinde olan araçlar ise kontrollü bir şekilde ilerleyebildi.

Resim 3Ba34B02

Vatandaşların Görüşleri;

 Vatandaşlardan Gürsoy Solmaz, dolu yağışını "dolu tufanı" olarak nitelendirerek, "Bu durumu dolu tufanı olarak adlandırabiliriz. Fındık ve ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Kara yolu bu doluyla doldu ve araçların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu mevsimde böyle bir dolu yağışı ender rastlanan bir durum" şeklinde değerlendirdi.

Dolu yağışının ardından şehirde temizlik ve hasar tespiti çalışmaları başlatıldı.

Resim 37F905C7 (1)Resim 4Ce505Fd

Kaynak: Anadolu Ajansı