Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretilen reyhan otunun yapraklarından elde edilen bu ferahlatıcı içecek, hem lezzetli hem de şifa dostu olarak biliniyor.

Reyhan şerbeti, reyhan otunun yaprakları su, şeker ve limon ile harmanlanarak elde ediliyor. İçeceğin eşsiz aroması, yapraklardan gelen koku ve hafif nane tadıyla ortaya çıkıyor. Geleneksel içeceğin, yaz aylarında tercih edilmesinin yanı sıra göz hastalıklarına, mide sorunlarına ve anksiyeteye iyi geldiği de biliniyor. Vatandaşlar, sıcak havalarda ferahlatıcı etkisinden memnun kaldıklarını ve herkesin reyhan şerbetini denemesini tavsiye ediyorlar.

Gaziantep'te bulunan bir işletmenin sahibi olan Ökkeş Öztürk, reyhan şerbetinin özel bir karışım kullanılarak yapıldığını ve bitkinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak üretildiğini belirtiyor. Şerbetin içeriğinde tarçın ve karanfil gibi malzemelerin de kullanıldığı ancak tam karışımın işletmenin sırrı olduğu ifade ediliyor.

Öztürk ayrıca reyhan şerbetinin pek çok hastalığa iyi geldiğini ve yaz aylarında talebin arttığını söylüyor. Göz hastalıklarından mide sorunlarına ve anksiyeteye kadar birçok faydası olduğu için insanlar tarafından tercih edildiğini vurguluyor.

Ömer Çelik'ten 'Yenidoğan Çetesi' Açıklaması Ömer Çelik'ten 'Yenidoğan Çetesi' Açıklaması

Reyhan şerbeti, işletmede 24 saatlik bir süreçten geçerek hazırlanıyor. Mor renkteki reyhan yapraklarının şerbet olabilmesi için bu süreçte özdeşleşmesi gerekiyor. Tadını merak eden vatandaşlara içeceğin nasıl yapıldığı ve hazırlandığı hakkında bilgi veriliyor.

Bu lezzetli içecek, makul fiyatıyla tüketicilere sunuluyor ve talep oldukça yüksek. Öztürk, günlük 15-20 litre arasında satış yaptıklarını ve damağa benzersiz bir tat bıraktığını ifade ediyor. Reyhan şerbetini tatmak isteyen müşterilere kargo yoluyla da gönderim yapılabiliyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)