Evlenmek, son derece masraflı bir süreçtir. Bu nedenle pek çok çift, evlenirken kredi çekmek ya da borç almak zorunda kalır. Evlenmek isteyenlerin hem ev kirası hem de eşya masrafları ile başa çıkması gerekir. Ayrıca yemek, düğün masrafları da vardır. Bu nedenle maddi durumu yetersiz olan kişiler ciddi zorluklar yaşar.

Devlet tarafından verilecek evlilik kredisi, çiftlerin evlenmesini daha kolay hale getirecek. Evlilik kredisi müjdesi, seçim zamanında verilmişti. Bu krediye yönelik detaylar belli olmaya başladı. Gerekli koşulları sağlayan çiftlere, 150 bin TL tutarında destek sunulacak.

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Evlilik kredisi hakkında verilen bilgilere göre ilk olarak belli illerde uygulama yapılacak. Hatay, Malatya ve Adıyaman illerinde evlilik kredisi uygulaması başlayacak. Bu sayede deprem nedeniyle zor günler geçiren kişilerin evlilik sürecinin kolaylaşması bekleniyor. Evlilik kredisinde yaş şartı olup olmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Yaş şartı konusunda esneklik sağlanması bekleniyor.

150 bin TL evlilik kredisinin iki yıl geri ödemesi olmayacak. Ödemeler iki yıl sonra ve 48 ay vadeli olarak verilecek. Ödemenin faizsiz olarak yapılacağı açıklandı.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

evlilik-kredisi-jexu-cover.webp

Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son! Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son!

Evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı henüz belli değildir. İlk olarak kredi ile ilgili yasal süreç tamamlanacak. Ardından Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Ödemeler, bu fon üzerinden verilecek.

Evlilik kredisinin yanı sıra farklı yardımlar da verilmesi bekleniyor. Kadınlara ve gençlere yönelik yardımlar ile kişilere destek olunacak. Evlilik kredisi almak isteyenlerin başvuru süreci içerisinde gerekli işlemleri tamamlaması zorunludur. Evlilik kredisi çiftlere verilir. Eşlerden birinin evlilik kredisi için başvuru yapması yeterlidir.

Kredi almak isteyenlerin taşıması gereken diğer şartlar, ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Kısa süre içerisinde tüm şartların açıklanması bekleniyor. Bu sayede ödemeler, kısa süre içerisinde başlayacak. Çiftler, krediyi diledikleri gibi harcama imkânı elde edecek.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ