Ekonomi

Yeni yılda memur maaşlarına rekor zam! 32 binin üstüne çıkacak! 4 aylık netleşen zam oranı…

Memur ve memur emeklileri, 2024 yılında alacakları zammı merakla bekliyor. Yeni yılda maaşlara rekor bir zam yapılması öngörülüyor. İşte son hesaplamalar.

Memur maaş zammına ilişkin haberleri vatandaşlar yakından izliyor. Son zamlarını temmuz ayında alan memurlar 2024 Ocak memur maaşına odaklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisi ise enflasyon oranlarıyla alacağı zammı hesaplıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili olarak enflasyon rakamlarının belirleyici olacağını söylemişti. Peki, yıl sonu enflasyon tahminine göre en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

4 AYLIK HESAPLAMAYA GÖRE ZAM ORANI

TRT Haberin haberine göre; Memur ve emeklisinin zam oranı, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre hesaplanıyor. 4 aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 40,39’luk zam oranı netleşti. Yılın son iki ayının verileri de ortaya çıkınca zam oranı net olarak belli olacak.

Geçtiğimiz aylarda 7’nci dönem toplu sözleşmenin imzalandığını hatırlatan AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “Memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15’lik bir artış alacağı ve bir önceki aydan da bir enflasyon farkı alacağı toplu sözleşmede bir madde olarak yer alıyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50’ye yakın bir artış alacaklar.” dedi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bu açıklamalardan sonra Ocak ayında en düşük memur maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin bu sorunun da cevabını verdi.

Zengin açıklamasında memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yaklaşık yüzde 50 artış olması halinde şu anda en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 TL olduğu düşünüldüğünde memur maaşlarının 33 bin liraya yükseleceğini ifade etti. Bunun yanında yapılacak artışın, memur emeklilerinin maaşlarını da aynı oranda etkileyeceği ifade edildi. Kasım ve Aralık enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ne kadar zam geleceği de belli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi