Güncel

Yerel Seçimlerde Kesin Aday Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, siyasi partiler aday listelerini teslim etti. Kesin aday listeleri o tarihte açıklanacak. İşte detaylar..

Yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi partiler aday listelerini seçim kurullarına teslim etti. Geçici aday listelerinin ilan edilmesinin ardından partilere, listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için süre tanındı ve bugün itibarıyla bu süre sona erdi.

Seçimler Hangi Tarihte Kesinleşecek?

Geçici aday listeleri, 23 Şubat'ta ilan edilecek ve itirazlar alınacak. İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından kesin aday listeleri, 3 Mart'ta açıklanacak. Aynı gün, oy pusulalarının basımına başlanacak.

İllere Göre Oy Verme Saatleri Nasıl Olacak

Seçim takviminde bir dönüm noktası daha geride bırakılırken, 35 parti yerel seçimlerde adaylarıyla yarışacak. Doğu illerinde oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı ise 29 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'ta tamamlanacak. Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasaklarının başlama tarihi ise 21 Mart olarak belirlendi. Propaganda serbestliği, 30 Mart saat 18.00'de sona erecek. Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçecek.